Suomen Digiapu

Tulostimen asentaminen langattomasti tai langalla

Olet hankkinut uuden tulostimen, mutta et tiedä, miten asennat sen tietokoneellesi? Ei hätää, tässä artikkelissa käymme läpi erilaisia tapoja asentaa tulostin käyttämällä erilaisia menetelmiä, kuten verkkoyhteyttä, USB-kaapelia ja ilmatulostusta. 

Näillä eri menetelmillä voit asentaa tulostimen helposti ja nopeasti tietokoneellesi tai muihin laitteisiin. Muista aina tarkistaa tulostimen käyttöohjeet ja tarvittavat ajurit ennen asennuksen aloittamista varmistaaksesi sujuvan asennusprosessin. Onnea tulostamiseen!

Verkkotulostus

Verkkoyhteyden kautta tulostimen asentaminen voi olla kätevä vaihtoehto, varsinkin jos haluat jakaa tulostimen useiden käyttäjien kanssa tai käyttää sitä useista laitteista. Tässä on yksinkertainen askel askeleelta -opas: 

 1. Varmista, että tulostimesi on kytketty samaan langattomaan verkkoon, kun tietokoneesi ja että se on päällä. 
 2. Avaa tietokoneesi asetukset ja siirry kohtaan ”Laitteet” tai ”Tulostimet ja skannerit”. Sieltä etsi vaihtoehto lisätä uusi tulostin. Lisää tulostin: Valitse ”Lisää tulostin” ja anna tietokoneesi etsiä verkkoyhteyden kautta tulostimesi. 
 3. Kun tulostin on löydetty, asenna tarvittavat ajurit ja noudata näytön ohjeita. Jos tarvittavia laiteajureita ei löydy automaattisesti, voit ladata ja asentaa ajurit valmistajan sivuilta. 

Tulostaminen USB-kaapelilla 

USB-kaapelin käyttö on perinteinen tapa asentaa tulostin ja se sopii erityisesti yhden laitteen käyttöön. Tässä on vaihe vaiheelta -opas: Valmistelut: 

 1. Liitä tulostin tietokoneeseen käyttäen USB-kaapelia ja varmista, että tulostin on päällä. Tulostimen 
 2. Avaa tietokoneesi asetukset ja siirry kohtaan ”Laitteet” tai ”Tulostimet ja skannerit”. Sieltä etsi vaihtoehto lisätä uusi tulostin. 
 3. Valitse ”Lisää tulostin” ja anna tietokoneesi tunnistaa liitetty tulostin. 
 4. Kun tulostin on tunnistettu, asenna tarvittavat ajurit ja noudata näytön ohjeita. Jos tarvittavia laiteajureita ei löydy automaattisesti, voit ladata ja asentaa ajurit valmistajan sivuilta.

 

Ilmatulostus (AirPrint)

Jos sinulla on Apple-laitteita, kuten iPhone tai iPad, voit käyttää ilmatulostusta (AirPrint) tulostimen asentamiseen langattomasti. Tässä on miten se tehdään: Valmistelut: 

 1. Varmista, että tulostin on yhteensopiva AirPrintin kanssa ja että se on kytketty samaan langattomaan verkkoon kuin Apple-laitteesi. 
 2. Avaa haluamassasi sovelluksessa, esimerkiksi Valokuvat, Dokumentit tai Sähköposti, ja valitse tulostin. 
 3. Napauta ”Tulosta” ja valitse sitten tulostinluettelon alapuolelta haluamasi tulostin.
 4. Voit tarvittaessa säätää tulostusasetuksia, kuten paperikokoa tai värimääriä.
 5. Napauta ”Tulosta” ja odota, kunnes tulostus valmistuu.
 
Mikäli jostain syystä tulostimen asennus ei aivan onnistu, asiantuntijamme auttaa tulostimen asentamisen kanssa paikan päällä pääkaupunkiseudulla.

Varaa IT-asiantuntijan kotikäyntiaika nyt soittamalla numeroon 045 6573720 tai täyttämällä alla olevaa lomaketta!